'190 bin öğretmen adayı bunalımda'

Haber Giriş : 15 Ağustos 2005 08:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Öğretmenlik başvuruları için KPSS taban puanlarının yüksek olması sebebiyle artık sadece Fen-Edebiyat Fakültesi mezunları değil, Eğitim Fakültesi mezunu öğretmen adayları da açıkta kalıyor. Birkaç yıl önce mezun olur olmaz mesleğe başlayan sınıf öğretmenliği mezunları bile KPSS'deki taban puanlarının yüksek olması sebebiyle açıkta kalıyor. Bu da hem atanmayı bekleyen binlerce öğretmen adayının hem de eğitim sendikası temsilcilerinin tepkisine yol açıyor.

BOSTAN: 190 BİN ADAY ÖĞRETMEN OLMAYI BEKLİYOR

Türk Eğitim-Sen İstanbul Şube Başkanı Yrd. Dç. Dr. Hanefi Bostan'a göre, şu anda öğretmen olmayı bekleyen 190 bin Fen Edebiyat ve Eğitim Fakültesi mezunu var. MEB'in verilerine göre 120 bin öğretmen açığı olduğunu belirten Bostan, kendi rakamlarına göre sınıflar 30 kişiye indirgendiğinde bu açığın yaklaşık 200 bin olduğunu söyledi. Bostan, bu açık ortadayken MEB'in atayacağı 10 bin 509 öğretmenin yetersiz kalacağını kaydetti.

Öğretmen olmak için atanmayı bekleyen binlerce adaydan bunalıma girenlerin olduğuna da dikkat çeken Bostan, "Yıllarca okumuş, hatta mastırını yapmış gençler öğretmen olmayı bekliyor. Ki, bunlar hayatlarının önemli bir kısmını öğretmen olmak için harcamış. Başka bir iş yapma imkânları da yok. MEB'in bir an önce atanmayı bekleyen bu insanları göreve alması gerekiyor" diye konuştu.

BAŞVURULAR 24

AĞUSTOS'TA SONA ERECEK

Milli Eğitim Bakanlığı'nın alacağı 10 bin 509 öğretmen için başvuru süresi 24 Ağustos Çarşamba günü sona erecek. Milli Eğitim Bakanlığı, ilk atama yoluyla atanacaklar için 10 bin 299, açıktan ve açıktan ilk atama yoluyla atanacaklara da 210 kişilik kadro ayırdı. Öğretmenlik İçin Başvuru ve Atama Kılavuzu, bakanlığın internet adresinde yayımlandı.Başvurular, 31 Aralık 2005'e kadar geçerli olacak. Atama sonuçları 29 Ağustos 2005 tarihinde basın ve internet yoluyla duyurulacak. Ataması yapılan öğretmenler 5 Eylül 2005 tarihinden itibaren görevlerine başlayacak. Ataması yapılan öğretmenlerden göreve başlamayanların yerine ek atamalar da 30 Aralık 2005'ten itibaren yapılacak.

Vakit

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber